Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Тръгват търговете за общински земи под наем

 

Подготовката за търговете, чрез които община Варна ще отдава земеделски земи под наем, вече е на финалната права.
 
Кметската администрация приключва работата по документацията за процедурите за 14 от предлаганите имоти, обясни Теодора Трендафилова, шеф на дирекция "Общинска собственост". Интересът към земеделските парцели опровергал опасенията, че сделките са пред провал заради условията на тръжните процедури.
 
Повод за съмнения в успеха на инициативата стана отказът на съветниците от комисията по собственост и стопанство да гласуват корекции, които да позволят провеждането на търговете дори при наличието на един-единствен участник. Напук на очакванията, че отдаването на земи под наем няма да събере много кандидати, за повечето от имотите напирали средно по шестима души. 
 
На най-голям интерес се радват терени в Ментеше и Боровец-юг, отчете Теодора Трендафилова. Около 60 са подадените към момента заявления на граждани - мераклии да обработват и стопанисват земеделски земи, сочат данните на кметската администрация.
 
В Годишната програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост през 2011 г. за отдаване под наем са набелязани общо 86 парцела в различни местности и вилни зони на Варна. Законът предвижда терените да се отдават за срок от 5 г. 
 
За имоти до 400 кв. м наемите не надхвърлят 100 лв. на година. Съобразно коефициентите и зонирането най-високата цена стига 380 лв. на декар годишно, увери Теодора Трендафилова.
 
Източник: varna24.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив