Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Тристайните апартаменти най-търсени в Младост

Столичният квартал Младост е лидер по осъществени сделки с тристайни апартаменти, сочат данните на агенция за жилищни имоти ЕRА.

 
Почти 65% от сделките от началото на годината са с тристайни апартаменти, с квадратура от 85 до 100 кв. м.
 
Тази тенденция намира своето обяснение в няколко фактора. От една страна Младост разполага с добра инфраструктура, удобни транспортни връзки, достатъчно зелени площи и много жилищни сгради, предлагащи високо качество на строителството.
 
Това прави района предпочитан от младите семейства, които имат нужда от жилище с голяма площ, в което да отгледат семейството си. Същевременно този тип купувачи не могат да си позволят апартамент на топ локация и Младост се превръща в най-оптималния за тях вариант.
 
Друг фактор, който обуславя динамичния пазар на тристайни апартаменти, е сравнително дефицитното предлагане на по-малки жилища. Активното търсене на гарсониери и едностайни апартаменти контрастира с броя на офертите, който е най-малък от всички за района на Младост. Това отчасти се дължи на забраната на строителството в района, наложена през лятото на 2008 година.
 
Очакванията на ERA са до края на годината да се задържи търсенето, което при слабото предлагане на висококачествени имоти най-вероятно ще доведе до стабилизиране на цените.
 
Това от своя страна ще мотивира и на инвеститорите да използват потенциала на района, за да стартират изграждането на нови, адекватни на пазарното търсене проекти.
 
Снимка: eppi.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив