Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Тридесет и петото Стройко 2000 тръгва в НДК

Едно от най-старите и съхранило се през годините специализирано изложение за архитектура, строителство и обзавеждане се открива в сряда, 13 октомври.Предлагаме ви информация за участниците и някои от акцентите тази есен.

 
Повече от 500 участници събра тази есен строителното изложение. Организаторите съобщиха, че като брой участници и щандове се повтаря картината от тази пролет с леко увеличение на броя на фирмите. В същото време се запазва и разликата от периода 2006-2008 година,когато освен повече фирми, на изложението имаше и колективни участия на представители на строителния бизнес от няколко европейски държави.

Другата новост е намалялото присъствие на търговските банки - вероятно поради променената ситуация на пазара за потребителски кредити поради икономическата криза. Акцентите на "Стройко 2000" днес са няколко. На първо място увеличен е броят на фирмите, предлагащи различни варианти на пречиствателни съоръжения за еднофамилни къщи.Това е обяснимо, предвид мащабното строителство на такива къщи индивидуално и в така наречените затворени жилищни комплекси.

На изложението ще могат да се видят модулни пречиствателни станции за жилища и комплекси, обитавани от 4 до 2000 души с нова система за дистанционен мониторинг и управление. Много важен акцент е и появата на нови технологии и материали за топло и щумоизолация на сгради.За първи път в България ще може да се види приложението на лек пенополистерен бетон в олекотени конструкции с тегло 250-400 кг/м3.Основно приложение на материала е за изграждането на ограждащи стени без необходимост от допълнително саниране и при намалени разходи за зидария и монтаж.

Новост в същото направление е и системата, която обединява в едно фасадна изолация и облицовка с тухла,както и ръчно формовани тухли с дълготраен живот, които не изискват допълнителна поддръжка. Към новостите е и представянето на панели от дебел пласт изолационна пяна, инжектирана между две структурни плоскости.

Твърдата синтетична пяна осигурява изолация на сградата, а двете структурни плоскости дават стабирност както при Т- образна греда или колона.Употребата на този панел пести дървен материал, бетон и желязо при изграждане на нови сгради.
 
Източник: imoti.net

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив