Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Топлофикация - София става и топлинен счетоводител

"Топлофикация-София" ще започне активно да предлага услугите си като топлинен счетоводител от средата на това лято. Това съобщи Стоян Цветанов - изпълнителен директор на дружеството, цитиран от БТА.

 
По думите му в момента се разработва софтуера, на който ще бъде базирано топлинното счетоводство, а общо 20 са сградите, които вече се обслужват от дружеството освен като доставка на топла вода и парно и като топлинен счетоводител. 
 
Дружеството приключва миналата година с 18 млн. лв. загуба, като плановете му са тази да завърши със седем милиона загуба.

По думите на Цветанов целта на ръковдството е да се повиши със седем процента събираемостта от клиентите на "Топлофикация-София". За тази година ремонтната програма ще е на стойност 9 милиона лева, което е три пъти повече от парите за ремонти през 2009 година, посочи още Цветанов. 
 
Инвестиционната програма на дружеството за 2011 година ще е за 37 млн. лв., като в нея са включени доставката и монтажът на нов турбогенератор с 35 мегавата мощност в ТЕЦ "София" през следващата година, а машината ще позволи да се използва с десет процента по-малко природен газ при производството на топло- и електроенергия.

С останалите средства от инвестиционната програма ще се подменят над 1900 абонатни станции, което ще осигури с до 30 процента намаляване на сметките за топлоенергия на потребителите там.

По думите на Цветанов турбогенератор, който ще се използва за оползотворяването на горивните блокчета от отпадъци ще е с мощност около 35 мегавата. 
 
Дружеството ще насочи своите усилия към работата с клиентите си. При работата си с абонатите дружеството залага на програмата "Лоялен клиент", а спрямо нередовните платци ще се предприемат няколко стъпки - напомняне с телефонно обаждане след втора неплатена сметка, уведомителни писма, покана за разговор с предложения за разсрочване и едва в края ще се предприемат стъпки за завеждането на дело срещу длъжника. 
 
От дружеството проучват използването на фирми за събирането на вземания, каквато е практиката на други комунални фирми, банки, мобилни оператори.

В отговор на въпрос Цветанов посочи, че според него прекъсването на парното за абонатни станции, където над 70 процента от собствениците са длъжници, трябва да се прилага само в краен случай.
 
Източник: sofia.dir.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив