Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Такса смет за фирмите в София все пак ще намалее

Групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет (СОС) реши окончателно такса смет за нежилищните имоти на фирмите в София да бъде намалена от 12 на 10 промила върху отчетната стойност на обектите.

 
Това означава намаление с 16.7% на таксата, а у бизнеса ще останат 20 млн. лв. през тази година, изчислиха от управляващото мнозинство в СОС. Политическото решение е било взето на работна среща в събота, а обещанието към фирмите за облекчения е от няколко месеца.
 
Причината е, че компаниите в момента плащат над 60% от разходите по почистването на столицата. Решението ще бъде прието от СОС в края на месеца.
 
Отчитаме отговорността ни към фирмите, които създават работни места и допринасят за развитие на София като предпочитан град за бизнес, казва председателят на СОС Андрей Иванов, цитиран от пресцентъра на общината.
 
За гражданите таксата остава в размера от миналата година - 1.6 промила върху данъчната оценка на жилището. Намаляването на таксата за битовите отпадъци за фирмите няма да доведе до намаляване на дейностите за чистота и изпълнението на заложените в бюджет 2011 проекти, уверяват от "Московска" 33.
 
Източник: dnevnik.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив