Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

ТЕЦ е основният замърсител на въздуха в Перник

 

ТЕЦ е най-големият замърсител на въздуха. Това е мнението на директора на РИОСВ-Перник Пламен Ангелов за нечуваното досега замърсяване в Перник вчера.
 
"Такова високо превишаване не сме имали досега", каза Ангелов. Високи стойности на замърсяване на въздуха е имало в края на миналата година - 30 и 31 декември 2010, но най-драстичното е на 1-ви февруари, тази година.
 
"Източник на замърсяването вчера са много фактори - като метереологични условия, печки на твърдо гориво, но ние смятаме, че ТЕЦ Република е основния замърсител". Това каза Ангелов на провело се днес заседание на комисията по околната среда в Перник.
 
Ангелов съобщи още, че вчера в Перник е измервана запрашаемостта на въздуха от два пункта - измервателната станция на Шахтьор и в ТЕЦ Република. 
 
Според директора на РИОСВ, ТЕЦ-ът не е монтирал инсталация за сереочистване и също няма система за измервания, която е задължителна. Именно поради това миналата година е наложена санкция на дружеството в размер на 10 000лв. Ангелов е категоричен, че Топлофикация ще бъде глобена отново за замърсяването на 1-ви февруари.
 
"Слава богу нямаше проблеми с хората, тъй като по време на грипна епидемия това нещо може сериозно да влоши тяхното здраве", коментира още Ангелов.
 
Източник: zapernik.com 

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив