Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Съдът постанови отвод на прокурор Пламен Панайотов по делото Софийски имоти

Съдът постанови отвод на прокурора Пламен Панайотов по делото „Софийски имоти”. По този начин Софийският градски съд уважи искането на защитата за отвод на прокурора. Съдът прие, че са налице условия по чл.47, ал.1 във вр. с чл.29 от НПК.

 
Магистратите отбелязаха, че не би следвало съдебния състав или прокурора да са предубедени или заинтересовани от изхода на делото.
 
Според съда – са налице данни, разкриващи обстоятелства, внасящи основателно съмнение в безпристрастността и непредубедеността на прокурора.
 
Такива данни се съдържали в жалбата на вещото лице Владимир Владинов, според когото му били оказвани въздействие и натиск във връзка с функциите му на вещо лице по делото.
 
Друго обстоятелство, което кара съдът да се съмнява, е фактът, че въпреки, че по делото е извършена единична експертиза вещото лице Панчо Панов, той не е бил включен в списъка с призованите лица за съдебното заседание. Освен това е назначена повторна петорна експертиза, без необходимостта от това да бъде мотивирана. 
 
След това определение на съда, ще трябва друг прокурор да встъпи в процеса. Делото бе отложено за 9 март, докогато новият наблюдаващ прокурор ще трябва да се запознае с всички материали по него.
 
Източник: focus-news.net

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив