Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Съдът върна частен имот насред автомагистрала Тракия

 

Административният съд в Стара Загора отмени като незаконосъобразна заповед за изземването на частен имот без обезщетение за собствениците. Имотът бил иззет, тъй като забавил строежа на магистрала "Тракия".

Заповедта за изземването от 30 август м.г. била подписана от областния управител Йордан Николов, съобщава Дарик радио. 
 
Имотът, собственост на Божана и Петко Петкови, се намира в строителния участък по трасето на АМ „Тракия" в село Загоре. Те придобили земята по параграф 4 през 1989 г. (земи, раздадени с постановление на МС за оземляване - бел.ред.), а 5 години по–късно я купули от Община Стара Загора, за което притежават скица и нотариален акт.

През юли 2010 г. семейството е предупредено да събори временната постройка върху парцела и да се изнесе от мястото заради строежа на магистрала "Тракия". Божана Петкова обаче казва, че не е отчуждена и никой няма право да я гони от собствения й имот. И е категорична, че няма да напусне имота, докато не получи обезщетение. 
 
Въпреки това на 30 август м.г. областният управител на Стара Загора подписва заповедта за изземването, а на 4 септември м.г. постройките върху имота на Петкови са съборени. 
 
Сега Административният съд приема в съдебното решение, че Божана и Петко Петкови са законни собственици на иззетия имот, като областният управител, след като е бил своевременно информиран за това, не е имал правото да издаде заповед за изземването му, преди да оспори успешно по съдебен ред правото им на собственост.
 
Договорът за строеж на ЛОТ 2 от АМ "Тракия" - от Стара до Нова Загора бе подписан през април 2010 г. и е на обща стойност 137 868 000 лв.
 
Източник: dnes.dir.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив