Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Строят семеен консултативен център в Столипиново

Фондация за регионално развитите „Рома - Пловдив" спечели и стартира проект „Изграждане на Семеен консултативен център в квартал "Столипиново" в Пловдив, съобщи председателят й Антон Карагьозов.

 
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Целта на новия център ще бъде да подпомогне социалното включване на семейства и групи в риск от уязвимите етнически общности в кв. „Столипиново".
 
Това ще се осъществява чрез подобряване на достъпа до социални услуги и подкрепа, предоставяни от тази иновативна услуга наречена Семеен консултативен център, съобщи в. "Марица".
 
"Основните направления, по които ще се предоставят социални услуги са услугите за деца по мярка на закрила и подкрепа на техните семейства, здравната просвета на родителите в „Столипиново".
 
Ще има и образователни услуги - създаване на клубове по интереси за децата в „Столипиново", създаване на занималня за деца, застрашени от отпадане от училище.
 
Освен това, предвиждаме по този проект още две услуги -за превенция на наркотиците, рисково и зависимо поведение сред децата и младежите, както и за ре-интеграция на деца и младежи със зависимости, наркомании и рисково поведение", обясни г-н Карагьозов.
 
Всички услуги по проекта „Изграждане на Семеен консултативен център в квартал Столипиново" ще стартират от месец април тази година, съобщават от организацията.
 
Източник: plovdiv.dir.bg
Снимка: Barcroft media

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив