Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Строителството през ноември с 0,8% ръст на годишна база

Продукцията в сектор „Строителство” през ноември 2010 г., изчислена въз основа на сезонно изгладени данни, бележи увеличение от 2,6% спрямо предходния месец, сочат предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ).

 
Календарно изгладените данни показват увеличение от 0,8% на строителната продукция през ноември 2010 г. в сравнение със същия месец на 2009 година.
 
На месечна база увеличението на продукцията от строителство на сгради през ноември е с 1,1%, а от гражданското/инженерното строителство - с 2%, изчислено от сезонно изгладени данни.
 
На годишна база увеличението на строителната продукция през ноември 2010 г. се определя предимно от положителния темп при гражданското/инженерното строителство, където нарастването е с 13,2%, изчислен от календарно изгладени данни, докато при сградното строителство се наблюдава намаление от 8,9%.
 
За изчисляване на индексите се използва получената информация за отработеното време в строителството от месечно извадково наблюдение на строителни предприятия, чиято продукция надхвърля 75% от общата строителна продукция в страната.
 
Източник: investor.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив