Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Строежите край язовирите по Арда в екологични норми

Два акта и пет предписания за отстраняване на нарушения е резултатът от проверката на 469 обекта по бреговете на язовирите "Кърджали", "Студен кладенец", "Ивайловград" и "Тракиец" на


Регионалната инспекция за околната среда и водите в Хасково през ноември и декември миналата година. Това означава около 0,01 процента нарушения, съобщиха от пресслужбата на институцията, цитирани от БТА.
 
Единият от актовете е затова, че не е изградено пречиствателно съоръжение на заустен в "Студен кладенец" обект. Три от предписанията са за издаване на разрешително на три зауствания в същия язовир. На един обект на язовир "Кърджали" ще бъде издадено предписание и съставен акт за заустване на отпадъчни води.
 
Останалите 176 обекта около "Студен кладенец" и 132 около "Кърджали" са напълно в изискванията на екологичните закони и бреговете там са чисти, констатират от РИОСВ.
 
През март и април инспекторите ще проверят дали са изпълнени направените предписания и отстранени ли са нарушенията, за които са съставени актове.
 
Предстои и от ДНСК да съобщят констатациите на техните експерти за наличието на незаконно строителство около язовирите.
 
Източник: investor.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив