Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Столична община подкрепи две международни изяви за енергийна ефективност

Столична община ще бъде домакин и партньор на Международния конгрес и изложба за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници и Конференцията и изложбата „Save the Planet” (управление на отпадъци и рециклиране).

Събитията ще се проведат в периода 13-15 април в ИЕЦ – София и ще привлекат интереса на специалисти и инвеститори от Европа, Азия и Северна Америка. 

    
Темите на двете изяви обхващат едни от най-проблемните, но в същото време и перспективни сектори. Организаторите от Виа Експо са поканили над 50 водещи лектори от 17 държави. 
    
Горещ акцент ще бъде темата „Eнергия от отпадъци”. Страните от Югоизточна Европа се нуждаят от нови технологии и опит, за да започнат да оползотворяват потенциала на боклука. У нас над 90 % от него отива директно на сметищата, което означава огромна загуба на енергия и ресурси. 
    
Ще бъдат предоставени примери за работещи заводи, които произвеждат енергия от отпадъци. Прилагането на технологията постига два положителни ефекта – екологично третиране на отпадъците и получаване на енергия при най-ниски нива на въглеродни емисии.
 
Аудиторията ще има възможността да се запознае отблизо с добри практики от Австрия, Япония, САЩ, Канада, Германия, Сърбия, Швейцария и др. Грзегорз Виелгосински, Технически университет на Лодз, ще презентира няколко общински проекта за производство на енергия от отпадъци. 

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив