Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Стефанов: До месец ще има резултати от проверката за имотното състояние на Цветанов

 

В системата на НАП има 2872 свързани бензиностанции, като са направени 765 проверки и са затворени 428 обекта. Това каза изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов по Нова телевизия.
 
Според него търговците най-вероятно са си мислили, че няма да има подобни масови проверки и затова се отложили въвеждането на новата система. Големите вериги успяха да се включат в системата, като основно малките бензиностанции са тези, които не са изпълнели изискванията, уточни директорът на НАП.
 
Запитан дали може да се излъже системата, Стефанов не отрече това, като каза, че има данни за получаване на информация от страна на търговците, когато се теглят данни от НАП. Това ощетява бюджета, като укриването на данъци е престъпление и се наказва със затвор, поясни Стефанов.
 
Проверката за имотното състояние на вицепремиера Цветан Цветанов продължава толкова, колкото би трябвало да е за всеки българин, каза Красимир Стефанов. Тази проверка е свързана с обмен на информация и затова протича 3-4 месеца. Той обеща, че до месец ще има вече резултати. Не трябва да се очакват някакви сензации и проверката ще бъде публично оповестена, успокои Стефанов, цитиран от БГНЕС.
 
Вицепремиерът е единственият гражданин, подал декларация за разкриване на данъчно-осигурителна тайна и след приключването на проверката, тя ще бъде огласена, увери той.
 
Източник: dariknews.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив