Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

София дава на правосъдното министерство 500 дка край Волуяк за строеж на затвор

След 40-минутна дискусия Столичният общински съвет прие да прехвърли на Министерство на правосъдието 500 дка земеделска земя край Волуяк за изграждането на нов затвор, предаде БТА. Съветниците от БСП се обявиха против, съветниците от ДСБ гласуваха „въздържал се“, а предложението беше подкрепено от съветниците от ГЕРБ, Атака, НДСВ и СДС.

 
Председателят на групата съветници от БСП Жельо Бойчев посочи, че до момента общината отстъпва свои терени, без да бъде възмездявана от държавата. Освен това отдалечеността на такъв тип съоръжение от инженерната инфраструктура предполага, че ще се изграждат и водопроводи и канализация към него.
 
Съветникът от ДСБ Вили Лилков заяви, че безвъзмездното прехвърляне не е форма за разпореждане с общинска собственост. Лилков предложи да се учреди безвъзмездно право на строеж. Той предупреди, че ако докладът бъде приет в този му вид, ще сезира областния управител на София.
 
Разходите по изграждането на инфраструктурата ще са за сметка на бюджета на Министерството на правосъдието, каза Даниела Машева, заместник-министър на правосъдието, която присъстваше в залата.
 
По думите й министерството полага всички усилия да получи средства от европейските фондове за изграждането на нови затвори. Според Машева след обстойно проучване се е стигнало до извода, че не могат да се използват за затвор сградите на бивши казарми, тъй като разходите за приспособяването им ще са по-високи от тези за строителството на нов затвор.
 
Тя припомни, че след 2011 г. всички български граждани в ЕС, които изтърпяват наказанията си в други страни членки на съюза - около 1000-1500 лица, трябва да бъдат приведени за изтърпяване на наказанията си у нас.
 
Източник: investor.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив