Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

София губи милиони от реклама заради конкурс

 

Кметът на София е издал заповед за анулирането на конкурсната процедура за разполагането на рекламни елементи върху общински терени.
 
Това съобщиха от общината, цитирани от БТА. Причината, посочена в заповедта, е неизпълнение на част от решението на Столичния общински съвет относно процедурата по обявяването на конкурса.
 
Освен това от общината очакват и обнародването на законови промени, свързани с управлението на общинската собственост, което ще доведе до увеличаване на прихода от наема на терените.
 
Конкурсната процедура трябваше да бъде финализирана до 10 февруари, а според информация от общината до момента са закупени 28 пакета документи за участие в тръжната процедура, но няма нито един подаден.
 
Конкурсът беше за отдаването на терени - публична общинска собственост, в две групи в по десет обособени позиции.
 
Планираме да обявим нов конкурс до две-три седмици, уточни заместник - кметът Минко Герджиков пред Стандарт. Това обаче ще забави с няколко месеца поставянето на новите билбордове в столицата, тъй като след обявяването на конкурса до неговото стартиране има двумесечен срок.
 
Кандидатите трябваше да се борят в два конкурса - за разполагане на билбордове до 4 кв. м и за по-големи - до 12 кв. м. Във всеки от тях щяха да участват по около 30 фирми. 
 
В конкурса за по-малките билбордове началната цена за някои точки за рекламни съоръжения беше 8824 лв., а за други - 15 220 лв. наем на месец за 50-60 билборда. За паната до 12 кв. м пък началната стойност беше 24 462 лв., а за най-големите билбордове - 29 322 лв. 
 
Това е поредният опит на кметството да обяви конкурс за външната реклама в София. Градският парламент гласува в края на май миналата година конкурсна документация. Тя обаче беше оспорена от рекламните агенции пред Комисията за защита на конкуренцията и Върховния административен съд. Общината се съобрази с мотивите на компаниите. След това конкурсът беше удължен с един месец.
 
 
Източник: sofia.dir.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив