Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

София в топ 10 по офиси в процес на изграждане в Европа и Близкия Изток до 2012

София се нарежда наравно с водещи европейски столици по отношение на офис площи в процес на развитие, които ще излязат на пазара през следващите две години, сочи нов доклад.

 
Според проучване на Colliers International пазарът в столицата мери ръст с тези в Брюксел, Париж и Санкт Петербург по отношение на офиси в процес на изграждане.
 
Във всички тези градове обемът на изгражданите офиси е между 600 и 700 хил. кв. м.
 
Според проучването Москва води по отношение на нови офиси в Европа, Близкия Изток и Африка. В момента общият обем, който се развива в руската столица, е 2,8 млн. кв. м.
 
Дубай е на второ място в региона с 2,6 млн. кв. м, въпреки че пазарът там е пренаситен, а процентът на свободните офис площи е 40%. Наскоро от CB Richard Ellis Group прогнозираха, че някои от офисите в емирството никога няма да бъдат отдадени под наем.
 
Абу Даби и Рияд се нареждат на трето и четвърто място в общата класация, съответно с 1,2 млн. кв. м и 1 млн. кв. м офиси, които се изграждат.
 
Лондон е класиран на 11-то място с общ обем от 350 хил. кв. м офиси, които са в процес на строителство в Ситито и Уест Енд. Приблизително толкова е и обемът в Амстердам, Цюрих, Мадрид и Хамбург.
 
Най-ниският обем е регистриран на пазара в Глазгоу – 2800 кв. м.
 
По данни на Фортън Интернешънъл до края на първото тримесечие на следващата година в столицата се очаква да влязат в експлоатация нови 200 хил. кв. м нови офис площи.
 
Източник: investor.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив