Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Сняг затрупа Южна и Югоизточна Българи, обявен е жълт код

 

Жълт код е обявен заради валежи от сняг в Южна и Югоизточна България, съобщиха за БГНЕС от Националния институт по метеорология и хидрология. Предупреждението се отнася за 6 области - Смолянска, Пловдивска, Кърджалийска, Хасковска, Ямболска и Бургаска.
 
Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно, прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете.
 
Продължава да вали в страната. До 5 часа тази сутрин температурата беше от минус 3 градуса в Северозападна България до плюс 5 в югоизточните райони, допълват от НИМХ. На Мусала е минус 10 градуса.
 
Снежната покривка е най-голяма във Видинско - 24 см, Ново село - 22 см, Лом -15 см, Благоевград - 1 см. В София снежната покривка е 5 см, а температурата е 0 градуса.
 
Времето ще се определя от средиземноморски циклон, ще е облачно и ще вали, в по-голямата част от страната сняг, по Черноморието и Южна България дъжд. Условия за по-значителни валежи има в Южна и Югоизточна България.
 
Екипите на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГД ПБЗН) до сутринта са участвали в няколко изтегляния на автомобили - във Видин, Монтана и Смолян. Като цяло до този момент обстановката в страната е спокойна.
 
Ограничения за движение са въведени заради падналия обилен снеговалеж в Смолянска област. Всички автомобили трябва да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите "Рожен", "Пампорово" и "Превала" и в районите на Доспатско и Девинско. Снежната покривка в областта е от 5 см до 20 см. От Областно пътно управление съобщиха, че ако снеговалежът продължи, ограниченията ще бъдат наложени за цялата област. До момента няма данни за затворени пътища и закъсали автомобили. 
 
Източник: dariknews.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив