Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Сливен, Правец и Плевен получават имоти от държавата

 

Три общини - Сливен, Правец и Плевен, на днешното правителствено заседание получиха правото на собственост върху имоти от държавата.
 
На община Правец се предоставя сграда с площ от 145 кв. м. Преди тя е ползвана като магазин за  електроуреди, а сега в нея ще бъдат настанени различни звена и служби на бюджетна издръжка, с което  ще бъдат задоволени нуждите на местната власт от допълнителни помещения.
 
Община Сливен получи безвъзмездно правото на собственост върху „Чакърова къща II" и терен от 422 кв. м около нея. Имотите са част от общия групов паметник на културата „Ансамбъл Добри Желязков".

Те ще бъдат използвани за обогатяване на творческата база на Клуба на дейците на културата и културния живот на града.
 
С цел развитие на туризма в региона, община Плевен получи безвъзмездно поземлен имот от близо 29 дка в местността „Белият бряг".

Притежаването на собствеността върху историческия обект ще позволи на общината да кандидатства с Комплексен проект за развитие на устойчив туризъм в регион Плевен по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG 161 РО 001/3.1-03/2009 „Подкрепа за развитието на природни, културни и исторически атракции" по Оперативна програма „Регионално развитие".
 
Източник: econ.bg
Изображение: pmstudent.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив