Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Славчо Атанасов: Пловдив си иска панаира от държавата

Пловдив си иска панаира от държавата. В Общинския съвет ще бъде внесено решението, с което официално ще се поиска развалянето на договора за две от палатите на панаирното градче, след което сделката ще бъде дадена на прокуратурата, която ще прецени има ли престъпление с вдигането на капитала през 2006 и 2007 г.

 
„Смесеното дружество между община Пловдив и бизнесмена Георги Гергов работи добре и не виждам смисъл да разваляме сделката за панаира”,  заместник-кметът по общинска собственост на Пловдив Александър Долев.
 
„Отправям директно думите си към министър Трайчо Трайков – след като е поел битка за панаира, нека държавата да прехвърли акциите на пловдивчани. Така ще бъде най-справедливо и този стратегически за Пловдив обект ще бъде собственост на града и ще се управлява от пловдивчани”, заяви кметът на Пловдив Славчо Атанасов.
 
По думите му Международният панаир винаги е управляван от софиянци, защото е бил собственост на държавата и от столицата е диктувано какво да се случва с него.
 
„Понеже непрекъснато има спекулации, искам дебело да подчертая, че не съм аз този, който е създал дружеството „Пълдинтур инвест”, заяви пловдивският градоначалник.
 
Според него, ако в това дружество има нещо добро, то е, че общината все пак притежава някакъв дял от акции. Лошото е, че този дял е нищожно малък и така общината не може реално да се намеси в управленските решения там.
 
Преди дни Окръжният съд в Пловдив взе решение, с което връща контрола върху панаира на държавата. Бизнесменът Георги Гергов заяви, че ще обжалва това решение и че се бърза с коментарите.
 
Източник: investor.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив