Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Слаб интерес към наемане на имоти във Варна

 

Както през миналата година, така и през тази ще се запази тенденцията на слаб интерес към наемане на имоти във Варна.

Особено много това важи за търговските площи в морската столица, сочат наблюденията на Нели Георгиева – собственик на агенция за недвижими имоти. Собствениците често отдават помещенията на цени от 20 – 25 евро на квадратен метър, но обикновено ги реализират два пъти по-евтино, разкри брокерът.
 
Възможно е леко вдигане на цените на имотите под наем, прогнозира Георгиева. Тя е убедена обаче, че това няма да се случи през тази година.
 
Добромир Ганев – управител на голяма фирма за недвижими имоти, смята, че наемодателите вече са приземили цените, което е предпоставка за раздвижване на пазара на отдаване на търговски и жилищни площи. Той също очаква леко повишение в цените при отдаване под наем, но още през тази година.
 
Според брокерите София изпреварва Варна по брой наети скъпи имоти. В морската столица най-търсени били ниският клас евтини жилища и площи.

За разлика от скъпите имоти, за които няма наематели, при търсенето на складови площи във Варна има осезаемо увеличение, твърдят от агенциите. Интересът бил голям заради дефицита им в последните години.
 
 
Източник: dariknews.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив