Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Слаб интерес към имоти в Боровец и Пампорово, сделките в Банско намалели

Средната цена на продадените в Банско апартаменти през 2010 г. е 42 800 евро, а през 2009 г. беше 38 700 евро, което е ръст от 10,5% на годишна база, отчитат в годишния си анализ от Бългериан Пропертис.


Този ръст идва предимно от продадените по-големи като квадратура апартаменти, докато цената на квадратен метър се запазва същата като през 2009 г. – средно от около 650 евро на кв. м.

За разлика от лекия ръст в средните цени на закупените апартаменти в Банско, обемите от сделки бележат спад през 2010 спрямо 2009 г.
 
Макар вече и в Боровец (от 650 евро до 1400 евро на кв. м) и в Пампорово (от 450 до 1000 евро на кв. м) да има изгодни оферти за продажба на апартаменти, интересът към тези курорти остава минимален и сделки там се сключват много рядко.
 
Като основни причини за това се посочва, че британските купувачи изцяло липсват от пазара, гърците също на този етап не се интересуват от покупки на имоти у нас, а руснаците не познават много добре тези ски курорти и засега предпочитат морските дестинации.

Българските купувачи на ваканционни имоти са все още много малко.
 
Източник: investor.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив