Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Седмият конгрес за енергийна ефективност за Югоизточна Европа ще се проведе в София

От 13 до 15 април в Интер Експо Център, София ще се проведе седмият конгрес за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) за Югоизточна Европа, съобщават от Камарата на архитектите в България. 

 
В програмата ще участват лектори от 17 държави, които ще презентират най-новите постижения и практики в областта на енергийната ефективност, електричество от ВЕИ и отпадъци, финансиране на проекти и интелигентни мрежи. 
 
Събитията ще привлекат интереса на инвеститорите, специалисти, представители на браншови организации и администрация, като специално внимание ще бъде обърнато и на темата „Енергийна ефективност и децентрализирано производство на енергия”.

Лекцията ще бъде модерирана от Дейвид Суифт, представител на Световния алианс за децентрализирана енергия в САЩ. 
 
Боян Ковачич от Сръбската енергийна агенция ще представи проекти за енергийна ефективност и предприетите законови промени в Сърбия в този сектор. 
 
Себастиан Морено-Вака от Белгийската платформа за пасивни къщи ще запознае аудиторията с новия стандарт за пасивни къщи в Белгия, които от 2015 ще е задължителен за всички сгради. 
 
В рамките на сесията ще бъде представена програмата IDES-EDU. В инициативата се включват учебни програми, информационни кампании и сътрудничество между студенти и специалисти от строителния бранш.
 
Няколко месеца преди началото на събитието голяма част от изложбената площ е вече резервирана за групови участия от Австрия, Испания, Словения, САЩ и Китай. 
 
През миналата година в изложението участваха над 117 директни участници и 118 представени компании от 27 държави.

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив