Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Санират бургаска болницата с 2 милиона и 600 хиляди лева

Близо 2 млн. и 600 хиляди лева ще бъдат отпуснати на Бургаската болница от държавния фонд за енергийна ефективност за обновяване на сградата.

 
Парите са гласувани на заседание на Управителния съвет на фонда след одобрен доклад за енергийно обследване на лечебното заведение. След изпълнение на мерките, заложени в доклада, болницата ще спестява около 31,17% от разходите за отопление годишно, отделно ще може да произвежда и собствена енергия, съобщиха оттам.
 
Разработката за подобряване на енергийната ефективност на болницата е възложена и реализирана през 2010 г. от тогавашното й ръководство, сега предстои подписването на договора за отпускане на средствата, след което започват да текат тръжните процедури по избор на изпълнители за отделните звена.
 
Докладът за енергийно обследване на болницата я разделя на три зони.Първата зона обхваща Стария корпус, втората - т.нар. топла връзка, която свързва Стария и Новия корпус на болницата и етажите над нея, а третата - първия, втория, част от третия етаж на Новия корпус и самата топла връзка.
 
Всички те представляват 35 406 кв. м застроена площ, а отопляемата площ е 21 068 кв. м. Обследването на болницата е показало, че много е амортизирана електроинсталацията, а липсата на изолация по стените и покрива е основната причина за загубата на топлоенергия. На практика огромна част от енергията за отопление се отдава от стените навън, а поставената дограма не е в състояние да я задържи. В момента болницата е с енергиен сертификат от клас Е, което означава много голям разход на енергия.
 
Източник: burgasinfo.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив