Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Санирани сгради щели да заменят необходимостта от АЕЦ Белене

Санирането на панелните блокове у нас ще замени нуждата от енергийна мощност, приблизително еквивалентна на проекта АЕЦ “Белене”. Това заяви строителният министър Росен Плевнелиев.

 
Според изчисленията на регионалното министерство за целта щели да са необходими близо 4 милиарда евро, с които да се санират 700 хиляди жилища, обитавани от 3 милиона души. Предстояли и преговори, за да се осигурят данъчни облекчения за собствениците на такива жилища.
 
Наред с това Плевнелиев припомни, че 1 млрд. лева по Оперативната програма “Регионално развитие” са предвидени за енергийна ефективност и 600 публични сгради ще бъдат реновирани т. г.
 
Министърът посрещна с оптимизъм и критиките, и съветите на представителя на Световната банка Маркус Репник. Според него България е най-бедната страна в Европа с най-енергоемката икономика, докато Швеция произвежда същото количество газове, но е 8 пъти по-ефективна и по-богата. Смелите решения и скоростта трябва да бъдат тотален приоритет на правителството, уточни Репник.
 
Работи се по включването на магистрала “Хемус” в бъдещото разширение на трансевропейската транспортна мрежа TEN-T, за да се спестят милиони на българите. Ден по-рано от ЕК обявиха одобрените до момента проекти, сред които няма български. “Ние не се борим за тези малки проектчета”, заяви Плевнелиев.
 
Източник: trud.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив