Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Само 14% е разкриваемостта на домовите кражби в София

Едва 14% от домовите кражби в София се разкриват годишно, съобщи пред Дарик началникът на сектор "Кражби" в СДВР Янко Янколов.

 
Най-много подобни престъпления се извършват в южните квартали на София. 3500 сигнала за кражби са регистрирани в столичната полиция през 2010 г. Янколов обясни, че най-голяма част от кражбите в София се извършват от хора, които идват да работят в столицата и нямат адресна регистрация. От полицията разказват, че има добре организирани банди, които се занимават само с този вид престъпления.
 
"Голяма част от кражбите са извършени от т.нар. гастарбайтери, работници, които са по строителните обекти. Липсата на адресна регистрация затруднява издирването на извършителите. Главният обект са южните квартали, където се предполага, че живеят по-богати хора", обясни Янко Янколов. По думите му, крадците си набелязват апартамента по климатици, коли, разбират къде работят хората, какво е заплащането им. Крадените вещи се продават или се залагат в заложни къщи, а златото се претопява.
 
"При издирването на крадени вещи почти винаги връзката се къса някъде, тъй като често краденият лаптоп или телефон е препродаден няколко пъти, докато го открием", разказа още Янко Янколов. Той допълни, че често подобни неща се откриват в заложни къщи.
 
Десет секунди е времето, за което се чупи ключалката на вратата. От полицията обясниха, че около минута е времето, за което един крадец влиза в жилището.
 
Източник: dariknews.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив