Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

САБ става най-мощното проектантско бюро в България

Съюзът на архитектите в България (САБ) може да се превърне в най-голямото проектантско бюро в страната и да носи доходи на членовете си. Ръководството на организацията вече преговаря с общини и институции, които да й възлагат задачи, свързани с изготвянето на устройствени планове и на архитектурни проекти.

Една от възможностите е САБ да се включи в плановете на ЕК за развитието на Дунавския и Черноморския регион. Идеята е разработките да се изготвят от членове на организацията и да се представят пред институциите под авторитетното съавторство на САБ. Това съобщи зам.-председателят на съюза арх. Илко Николов на първото събрание на Клуба на младите архитекти към САБ.

„Очакваме да ни залее лавина от огромна проектантска работа, свързана с важните обекти на държавата, финансирани от европейските програми“, сподели арх. Николов. Според него САБ няма да има конкуренция в страната по количество и качество на проектантския състав, тъй като в организацията членуват над 2000 архитекти.

Бъдещите дейности на организацията ще се подпомагат от новосъздадения Клуб на младите архитекти. В него могат да членуват не само наскоро дипломирани проектанти, но и студенти, обясни председателят му арх. Бойчо Бойчев.

Те ще са заети със задачите да изготвят визуализации, презентации, проекти, модели и макети. Клубът ще организира архитектурни конкурси, изложби и други инициативи, свързани с архитектурната професия. Възможно е да създадем и наше клубно пространство за игри на билярд и за фитнес, като съберем бюджет от дарения, сподели визията си арх. Бойчев. Първата проява на клуба се състоя още преди месеци, когато бе организиран конкурс за избор на проект, който да представи България на Венецианското биенале. От новия клуб планират скоро да започнат да набират предложения за бъдещата си дейност и във „Фейсбук“.

Източник: stroitelstvoimoti.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив