Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

С 1 лев на легло поскъпват хотелите в Пловдив

С 25% се увеличава ставката за туристическия данък на четири и петзвездните хотели в Пловдив. Това съобщи за радио „Фокус”-Пловдив Любозар Фратев, председател на Съвета по туризъм в Пловдив.

 
Това е съответно 0.75 лв. и 1 лев на легло. Увеличението за трета категория става 20 %, или 0.60 лв. Консултативният съвет е решил да се запазят ставките за туристически данък за 2011 година за първа и втора категория обекти, такива каквито са били през миналата година, каза Фратев.
 
По мнението му, 25% е значително увеличение, но в сравнение с други общини, не е голямо, а е щадящо. Туристическите такси в Пловдив са се събирали и досега, но мотивът на общината е бил, че от 2006 година таксата не е била вдигана и е една от най-ниските в страната.
 
Съветът по туризъм е изтъкнал мотива, че досега общината не е успявала да ги изразходва както трябва тези пари, каза Фратев. След като не се използват както трябва и по предназначение, какъв е тогава смисълът да се събират.
 
Около 2% е спадът на туристите в Пловдив, а през 2009 година той е бил близо 31%. Туризмът в Пловдив има стихиен характер.
 
Все още слабо е застъпен конгресният туризъм, сега се работи и за развитие на културния туризъм. Тепърва се правят някакви крачки за това, каза Фратев.
 
Източник: focus-news.net

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив