Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Руска компания: Eвтиното строителство стагнира пазара на имоти в България

През последните години България е бързо развиващ се пазар за курортните недвижими имоти, но въпреки впечатляващия темп на строителството, качеството, което би трябвало да отговаря на високи изисквания, често е много ниско, смятат от руския холдинг ГК "КОНКОР".

 
Според руснаците инвестициите в курортните недвижими имоти са обречени на неуспех, когато разработчикът за сметка на качеството и комфорта се стреми да намали разходите за строителство, спестявайки от проектирането и използвайки евтини строителни и довършителни материали. В резултат на това, голяма част от курортите в България, не са подходящи за постоянно обитаване и често са като близнаци подобни един на друг.
 
Желанието за намаляване на разходите води и до това, че предприемачите купуват земята, необходима за строителството, без да спазват изискванията за натоварване на територията. Често те пестят и от развитието на обслужващата инфраструктура на мястото, процес известен като "балеаризация" на курортните зони. 
 
Така, според ГК "КОНКОР", погрешният подход на много от строителните компании в България значително намалява възможността за инвестиции в курортни недвижими имоти в близко бъдеще. Това създава проблем и за собствениците, като 90% от предложенията за наем са за имоти от икономична класа, а много туристи се интересуват от комфортно и безопасно настаняване и се нуждаят от повече качествени предложения.
 
Източник: darikfinance.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив