Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Русе може да остане без жп гара, обявиха я за опасна

 

Русе може да остане без централна жп гара. Скоростта, с която се деформират сградата и пероните от години, вече застрашава живота на стотици хора.
 
Ако свръховлажняването на льосовия терен не бъде спряно, влаковете дори ще трябва да заобикалят крайдунавския град, алармира в. "Труд". Резилът ще е още по-голям, защото от Русе през 1861 г. със султански ферман тръгва първата жп линия за Варна.

"Нужно е спешно укрепване - подчерта заместник областният управител Петър Даскалов. - Ако гарата бъде обявена за опасна, по Закона за устройство на територията тя трябва да се затвори." 
 
Гаровият комплекс пропада, въпреки че в последния ремонт са налети 1,3 млн. лв.Вода облива подлеза, който свързва гарата с близкия кв. "Дружба". В студа вътре течовете образуват ледени висулки, а стъпалата към фоайето са хлъзгави и мокри. Асансьорите за инвалиди и майки с деца са спрени поради опасността от авария. 
 
Още преди 1 г. губернаторът Пламен Стоилов алармира ДАНС за парите, потънали в некачествено строителство, но резултат от проверката още няма.

Договорът за реконструкция беше възложен преди 5 години и половина от НК "Железопътна инфраструктура" на софийската фирма "Никстрой 2001" ЕООД.

Той включваше укрепване на сградата и удължаване на подлеза.
 
Източник: rousse.dir.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив