Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Русе и Трогир подписаха договор за сътрудничество

 

Делегация от хърватския град Трогир бе на посещение в Русе.
 
Делегацията в състав: кмемът на Трогир Дамир Рилйе, неговата съпруга Марлена Рилйе, управителят на Агенцията по туризъм в Трогир Деян Билич и журналистката от местното трогирско радио Томислава Видич.
 
Още в първия ден бяха договорени две бизнес инициативи между двата града. Гостите се срещнаха с управителите на две от най-развитите конфекционни фирми и договориха разкриването на техни представителства в хърватския град.
 
След това делегацията бе на посещение в Историческия музей, музея на градския бит, Басарбовски скален манастир. Те останаха впечатлени от хилядолетната история на Русе, от богатото му архитектурно наследство и същевременно от съвременния му облик. 
 
Хърватите се срещнаха с г-жа Ива Чавдарова, началник отдел „Култура”, която им разясни културната програма на Русе. 
 
След това делегатите гостуваха на Общинския младежки дом, където се запознаха с различните проекти, по които работят младежите. Бе договорено млади хора от град Трогир също да се включат като партньори в два от проектите на Общинския младежки дом.
 
В резултат на активните работни срещи вчера бе подписан договор за сътрудничество между Русе и Трогир. Двамата кметове – Божидар Йотов и Дамир Рилйе – парафираха официалния документ.
 
Източник: rusenews.eu

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив