Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Росен Плевнелиев: Политиката на МРРБ и АПИ е насочена към устойчиво развитие

Политиката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и на Агенция "Пътна инфраструктура" е насочена към постигане на устойчиво развитие за пътната мрежа на България.


Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев в отговор на въпрос на депутатите Сергей Станишев и Димчо Михалевски относно политиката на министерството и АПИ за гарантиране на проектната готовност на големи пътни проекти с национално значение за следващия 10-годишен период.
 
Министър Плевнелиев посочи, че основният приоритет е изграждането на трансевропейските транспортни коридори, съобразно общата европейската политика. „Ние посочихме 10-годишен диапозон, ясна програма, ясни приоритети и работихме една година с работна група за това и сега имаме една много добра база”, заяви министърът.
 
По думите му, работната група ще завърши работата си, за да е ясно, че България има стратегия и не се работи на парче и че този, който бъде на власт, да знае че приоритетите са постижими.

Те включват изграждането на 7 магистрали, 7 скоростни отсечки, два нови моста по река Дунав, както и тунела под прохода „Шипка” в Стара планина. „Ние сме изключително горди, че извън тази стратегия, през месец декември България финишира с конкретни данни и работи по апликационните форми за тези проекти. 
 
За следващия период е предвидено изграждането на структура, отговаряща за трите магистрали. Тя няма да тежи на републиканския бюджет.

Разликата между нас и вас е, че вие използвахте само Държавния бюджет, а ние ще използваме много по-гъвкави модели чрез кохезионните и структурните фондове на ЕС”, посочи Плевнелиев, обръщайки се към народния представител Сергей Станишев.
 
Източник: focus-news.net

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив