Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Росен Плевнелиев: Магистрала Струма е най-приоритетният проект в България

Магистрала „Струма” винаги е бил единственият и най-приоритетен проект в България, а не „Тракия” или друга магистрала.

 
Това каза пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев след работна закуска с посланиците от Европейския съюз.
 
„Аз искам да подготвя „Струма”, защото „Струма” е европейски проект. Ние искаме да извадим един проект, който си заслужава. Ако подготвим „Струма” ще имаме възможност за прехвърляне на пари от сегашни към бъдещи оперативни програми. Голяма драма е – нямаме проекти и само си говорим. Ако успеем да направим „Струма”, ще сме в силната позиция да говорим за нещо реално”, коментира Плевнелиев. 
 
По думите на министъра, Оперативна програма „Регионално развитие” е толкова амбициозна, че до края на 2011 г. си поставя за цел да договори 2,5 млрд. лева, което е 80 % от цялата програма.
 
В МРРБ има списък от чакащи проекти на обща стойност 650 млн. лева – за енергийна ефективност, за детски градини, за училища. „През 2012 г. ще търсим реализацията на тези проекти чрез релокиране на пари. 2011 г. е рано да се говори за това”, посочи Плевнелиев.
 
По думите му всички министерства трябва да ускорят усвояването на еврофондовете и ако дадат всичко от себе си и постигнат обещаното, през 2012 г. може да се мисли за релокиране на средства.
 
Регионалният министър посочи, че в средата на тази година на базата на междинните оценки по усвояване на средствата от еврофондовете ще има ясна визия какво ще се случи до 2014 г. и дали България изобщо ще може на 100 % да усвои собствените си фондове. 
 
Източник: focus-news.net

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив