Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Росен Плевнелиев представи приоритетите в пътния сектор до 2020 година

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев представи днес приоритетите на правителството в пътния сектор до 2020 г.

 
„Искам днес да стартираме един много важен стратегически документ за нас – приоритетите за изграждане на пътна инфраструктура за България до 2020 г.”, това каза министърът на пресконференция пред посланици на страните членки на ЕС и членове на Консултативния съвет към министерството. 
 
Плевнелиев показа схема на проектите - това са седем магистрали, седем скоростни пътя, три моста, включително този над река Дунав, и тунелът под Шипка.  
 
За да се завършат само три от магистралите са нужни още 2.3 милиарда евро до 2020 г, като за целия период ще са необходими поне още 6 милиарда евро за постигане на средноевропейско ниво на пътната ни мрежа. 
 
Освен магистралите "Тракия" и "Люлин", до 2013 трябва да бъде завършена и магистрала "Марица". Досега над 60 компании са закупили тръжна документация за участие в лот 1 и 2 на магистралата, като тя ще бъде сглобена от три източника на финансиране. 
 
Сред останалите приоритети на правителството са осигуряването на европейско финансиране за магистрала "Струма", осигуряването на пътя между София и Калотина и магистрала "Хемус".

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив