Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Ромите в Пазарджик си искат Минералната баня, заплашват с протест

 

Само в рамките на два дни са събрани над 300 подписа от жители на ромския квартал "Изток" в Пазарджик за отваряне на Минералната баня в града. Това съобщи общинският съветник Райко Живков, който е жител на квартала.
 
В този квартал живеят над 20 хиляди души, а от тях над 90% ползват Минералната баня. Хората искат тя да бъде отворена и да работи, ако не е възможно цялата, то поне едното крило, което е ремонтирано, да бъде отворено. Дори това да означава, че един ден банята ще бъде отворена за мъже, а на следващия за жени, това трябва да стане, защото голяма част от хората при разговори поставят на първо място този проблем.
 
През следващата седмица ще проведем среща и с областния управител и ако не получим разрешение на въпроса ще организираме протестен митинг пред сградата на областната администрация в Пазарджик, каза също Живков.
 
Минералната баня в Пазарджик беше затворена от Басейнова дирекция-Пловдив, заради неплатени такси за ползване на минерална вода, които възлизат на над 150 хиляди лева. Освен това, за да работи банята, е необходимо да бъде завършен ремонтът на двете отделения, за който има предписание от РИОКОЗ-Пазарджик.
 
Източник: plovdiv24.bg
Снимка: panoramio.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив