Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Рим няма да е домакин на старт във Формула 1

Кметът на Рим Джани Алемано отговори днес на публикация на в. "Република" във връзка с кандидатурата на града да организира втора голяма награда на Италия във Формула 1.

 

В изпреварваща информация римският всекидневник разкри съдържанието на писмо на Бърни Екълстоун в отговор на насроченото за 21 януари официално представяне на кандидатурата на Вечния град за домакинство.

 

Босът на Формула 1 обяснява, че никой не желае две големи награди в една и съща страна, а в Италия Голямата награда на Монца е неприкосновена, защото е пълна с история и привлекателност, писа "Република".

 

Последното писмо на Бърни Екълстоун въобще не съдържа отхвърляне на кандидатурата на Рим, а съобщава за решението на Италия да бъде отпусната само едно състезание за Голямата награда във Формула 1, което да се състои в един град - Монца или Рим, а в случай, че се провежда в двата града, тогава те ще се редуват на всеки сезон, заяви Джани Алемано.

 

Това решение е нещо ново, допълни кметът, поради което явно ще трябва да се размисли върху проекта за римско Гран при.

 

Явното в случая е, че Екълстоун дипломатично е върнал топката в италианското поле, където никой извън столицата няма да подкрепи нейната кандидатура. БТА

 

Източник: actualno.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив