Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Ремонтират жиците към Слънчев бряг повече от месец
Започна големият ремонт на далекопровода "Ветрен", който е част от преносната система на НЕК и е дублиращ за Бургас и Слънчев бряг. Ще му сменят жици и стълбове. Рехабилитацията ще продължи до 18 часа на 23 март, съобщиха от електроенергийния системен оператор.
 
Дотогава ще бъде намалена сигурността на захранването на района, предупреждават от компанията. При нормална ситуация изключването на "Ветрен" няма да се отрази на потребителите, но при авария е възможно част от тях да останат без ток.
 
Дежурните служители на Централното диспечерско управление имат готовност при такава ситуация в рамките на 24 часа да спрат ремонта и да възстановят нормалното електрозахранване.
 
При рехабилитацията ще бъдат подменени алуминиеви проводници с капацитет до 200 мегавата мощност с нови, които могат да пренасят два пъти повече. Така ще се реши проблемът с претоварването, заради което през миналата година част от южните курорти оставаха без ток.
 
В края на миналата седмица пък приключи и рехабилитацията на далекопровода "Галатея". Ремонтът му започна на 25 януари. И той вече е с удвоени възможности за пренос. Предстои ремонт на третия - "Ахелой".
 
Рехабилитацията на мрежата от Варна до Южното Черноморие ще приключи към края на април. Така че за лятото не се очакват изненади, както през миналото, казаха от електроенергийния системен оператор.
 
Източник: burgasinfo.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив