Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Регистърът със заповеди за събаряне на незаконни обекти може да стане публичен

Амбицията на Министерството на регионалното развитие и благоустройството е регистърът със заповедите на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) за премахване на незаконни строителни обекти да стане публичен чрез страницата на МРРБ, съобщи министър Росен Плевнелиев, цитиран от БТА.

 
Пред журналисти новият началник на дирекцията - Милка Гечева, представена днес от Плевнелиев, съобщи, че това може да стане до края на годината.
 
Според министъра чрез осигуряването на публичен достъп до регистъра ще може да се следи за причините за забавянето на изпълнението на заповедите на ДНСК и ще има яснота кой носи отговорност за това.
 
Гечева оповести плановете на дирекцията за следващите шест месеца.
 
Проверка в регистъра на ДНСК показва, че издадените заповеди за премахване на незаконни строежи са 7000, каза тя. Между 3000 и 4000 от тези заповеди са влезли в сила, а над 2500 са изпълнени, като реално са премахнати незаконните строежи.
 
Гечева съобщи, че остават около 1500 заповеди за премахване на незаконни обекти, които са влезли в сила и по тях се предприемат действия за изпълнението им. Амбицията на ръководството на ДНСК е по тези 1500 заповеди да се предприемат много бързи действия, за да се изпълнят максимален брой от тях в кратки срокове, включително и през следващите шест месеца, посочи тя.
 
Източник: investor.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив