Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Разширяват Синята зона в Бургас с още два района

Синята зона се разширява в още два района от центъра на Бургас - до пазар "Краснодар" и автогара "Запад". Предложението  бе прието днес от общинските съветници на Бургас по време на 44-то заседание на местния парламент.

 
Докладната записка с искането за разширяване на зоната за кратковременно паркиране е внесена от зам.-кметът по бюджет и финанси, който се мотивира, че след въвеждането на „синята зона" около двата района ще се създаде ред в паркирането.
 
След гласуването стана ясно, че „синята зона" ще обхване участъците от ул. "Фердинандова", от ул. "Гладстон" до ул. "Цар Калоян"; ул. "Цариградска" от ул. "Цар Калоян" до ул. "Ивайло"; ул. "Калоян" от ул. "Фердинандова" до ул. "Св. Климент Охридски".
 
В района на автогара "Запад", където напоследък се откриват все повече нови магазини платената зона ще бъде паркингът, заключен между улиците "Дебелт", "Пирин" и "Арда".
 
„След въвеждането на участъци от синята зона се наблюдава значителна организация при паркирането, контрол както и облекчаване на транспортния трафик в ЦГЧ",  мотивира се вносителят.
 
През 2007 година, районът около градския пазар „Краснодар", на улиците „Ивайло" и „Цариградска" са били обособени като паркинги за кратковременно паркиране, за да бъде улеснен достъпа на граждани до пазара. Към настоящият момент, в този район няма организация при парирането и се наблюдава хаос и безконтролност.
 
„Ежедневно корпоративния пазар се посещава от голям брой граждани и проблемът с паркирането става все по-голям, поради което е целесъобразно този район да бъде включен в обхвата на синята зона, за да се облекчи паркирането и да има организация.
 
Аналогичен е и проблема в района на автогара „Запад", в последните години се наблюдава разрастване на търговските обекти и откриване на нови такива.

За да бъде облекчено паркирането на гражданите ползващи междуградски транспорт и да се създаде организация и ред при паркирането, считам че районът трябва да се включи в обхвагга на синята зона.
 
Източник: burgasinfo.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив