Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Разчистват ромско гето в Бургас заради новия ПУП

Над 20 ромски семейства от кв. „Победа” в Бургас трябва да напуснат домовете си заради промени в градоустройствения план, съобщи за радио „Фокус”-Бургас Митко Доков, председател на областния ромски съюз.


„Водили сме срещи с общинската администрация и цялата общност е запозната. Хората се примиряват няма друг начин. Голяма част от тях вече са напуснали и са при роднини, но става въпрос преди всичко за бараки и разширения, които са си правили”, каза Доков.

 „Работим върху идеята тези хора да бъдат сертифицирани като крайно нуждаещи се и да се търси възможност да бъдат настанявани в общински жилища срещу наем разбира се. Общинската администрация ни помага в това отношение”, каза още Доков. Обратният процес да идват хора от вътрешността на страна в ромските квартали на Бургас не се наблюдава, както в контекст на изборния туризъм, така и да търсят работа. 
 
„Преди повече от пет-шест години са идвали в града, за да търсят по-добро препитание, но с кризата в строителството процесът секва, а и самите роми не приемат нови хора”, посочи Митко Доков.

Що се отнася до случаи, в които роми идват и се настаняват в необитаеми постройки, какъвто имаше скоро в Казанлък, Доков каза че за радост в Бургас няма такива случи заради факта, че няма свободни жилища. 
 
Източник: burgasnews.com
Снимка: Barcroft media

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив