Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Прокуратурата прекрати преписката за незаконните постройки на яз. Ивайловград

Окръжната прокуратура Хасково прекратява преписката за незаконното строителство по бреговете на язовир "Ивайловград". Това потвърди пред Дарик радио наблюдаващият прокурор Елена Катранджиева. 

 
Причината за това е, че въпреки многото доказани нарушения, не може да бъде установена вината на конкретни длъжностни лица. Това се дължи на неуточнени години на строителство на повечето от сградите, най-старите от които са се появили по бреговете на язовира още през 70-те години на миналия век. През годините са се сменяли различни областни управители, кметове и началници на РДНСК, които са си прехвърляли констатации, обясни прокурор Катранджиева. 
 
83 заповеди за събаряне на постройки са връчени до момента. Ако собствениците им се възползват от законовия срок за обжалване, случаите ще влязат в Административния съд Хасково, а след това и във Върховния административен съд. След приключването на съдебните дела пък държавата трябва да обяви процедура по избор на фирма, която да извърши принудителното събаряне. Този избор също може да бъде обжалван. По прогнозите на юристи цялата процедура ще продължи повече от две години, а за завършването й се изисква държавна воля, коментира Dariknews.bg.
 
 
Източник: econ.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив