Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Прокуратурата е открила фрапантни нарушения при проектирането на Люлин

Прокуратурата е открила фрапантни нарушения при проектирането на магистрала "Люлин", която предстои да бъде открита през май,пише "Труд".

 
"Първоначално по проект са били предвидени над 2800 метра подпорни стени.
 
Но при препроектирането са отпаднали доста от тях. Това крие сериозни опасности за сигурността на гражданите, заяви вчера пред "Труд" прокурор Стоил Тойчев от спецзвеното за противодействие на злоупотребите с евросредства. Магистратът обяви, че по случая е заведено досъдебно производство.
 
Засега то се води срещу неизвестни длъжностни лица от пътния фонд. Освен бившия му шеф Веселин Георгиев-Батко разследващите ще привикат и всички директори, които го наследиха на поста, както и бившия строителен министър Асен Гагаузов.
 
Вероятно ще разпитаме като свидетел и министър Росен Плевнелиев - заяви прокурор Тойчев. - Ще проверим всички, които имат нещо общо със строежа на магистралата, независимо дали са от предишната или сегашната власт."
 
Освен препроектирането на магистрала "Люлин" магистратите ще проверяват под лупа изграждането й, всичките й тунели, подлези и надлези, както и строителния надзор. 
 
Знам, че магистрала "Люлин" е много важен проект. В тази връзка са похвални усилията за бързото усвояване на европейските пари. Но също така е важно строежът да е надежден и съобразен с всички стандарти за безопасност, подчерта Тойчев. Според него разследването по случая ще приключи през лятото.
 
Източник: trud.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив