Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Производител на обувки възстановява Колизеума с 25 млн. евро

Италиански производител на луксозни обувки предложи 25 млн. евро за възстановяване на Колизеума и призова и други компании да направят същото възможно най-скоро, за да се предотврати рухването на културния паметник.

 
„Искаме да направим нещо добро за велик символ на нашата страна, какъвто е Колизеумът”, заяви Диего Дела Вале, един от най-големите бизнесмени на Италия и директор на обувната компания Tod’s.
 
Колизеумът е антична арена, завършена през 80-а година след Христа, използвана за гладиаторски битки. Културната забележителност се посещава от около 6 милиона туристи годишно.
 
При одобрение на проекта Вале възнамерява да реставрира Колизеума за около три години, предаде АФП.
 
Италия обяви търг за реставрация през август. Вчера от културното министерство обявиха, че нито една от офертите, получени до 31 октомври, не е подходяща. Компанията на Вале не е участвала в търга, а представители на министерството съобщиха, че са започнали преговори с бизнесмена.
 
Фасадата на Колизеума е похабена от времето и почерняла от изпаренията от колите. Състоянието на паметника се влоши през май, когато огромни парчета хоросан и вар започнаха да падат от неговите стени.
 
Източник: stroitelstvoimoti.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив