Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Продължава спадът на наемите на най-скъпите търговски локации у нас

Българският пазар на търговски площи е едно от изключенията от тенденцията на всеобща стабилизация на наемите в най-горния сегмент на повечето локации в Европа, сочи нов доклад.

 
Въпреки че е трудно да се правят генерални изводи за пазара в момента, наемите на повечето от най-престижните търговски улици в Европа са относително стабилни, се казва в доклад на консултантската компания King Sturge.
 
По-голямата част от близо 50 европейски пазара, включени в проучването, отчитат процеси на стабилизация или повишение в наемите на търговските площи.
 
Въпреки това има и някои изключения. Спадовете в България, както и в Ирландия, Хърватска, Сърбия, Унгария и балтийските страни продължават.
 
По данни на компанията наемите в най-горния сегмент на търговските площи у нас за 2010 г. са средно 960 евро на кв. м на година, като негативният тренд продължава. За сравнение миналата година те са били 1050 евро, спрямо 1200 евро за 2008 г. и 1450 евро на кв. м за 2007 г.
 
От компанията оценяват, че спадът у нас и на другите пазари, които все още отчитат понижение, всъщност представлява корекция на наемите към по-стабилни нива.
 
Вместо началото на етап на свободно падане, ние виждаме това по-скоро като корекция, при която прекалено агресивните наеми сега намират своята равновесна точка, казват авторите на доклада.
 
Източник: investor.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив