Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Продължава инвазията на Лидл

Най-бързо разрастващата се верига магазини тип дискаунтър за хранителни и нехранителни стоки, откри още два магазина от веригата си в България в градовете Пловдив и Плевен

 

През ноември миналата година Лидл стъпи в България с отварянето на 14 магазина едновременно на територията на 11 града, с което се превърна в сензация на българския пазар. Тази година тя продължава с разрастването си, като до края на годината се очаква да отворят около 50 магазина в цялата страна. 

 

Германската търговска дискаунтърска верига оперира с над 9000 магазина в 25 европейски държави. Съчетание от високо качество и ниски цени на хранителните продукти доведе до забележителен успех в цяла Европа. В редица пазари Лидл е неоспоримият номер 1 в бранша (Франция, Унгария и др.). 

 

От началото на ноември 2010 г. Лидл официално пое целия бизнес на Плюс в България-предстои интеграция на двете организации, като идеята е през следващата една година веригата да влезе в топ 3 на големите вериги за хранителни стоки в страната (поне като брой на работещи магазини).

 

Досега веригата създаде над 1000 работни места, изгради най-големият Логистичен център в България (116 рампи за прием на стоки , обща площ ок. 38 000 qm), инвестира няколко милиона в сектора на недвижимите имоти и строителството.

Коментара : (2)

Добави коментар
margaritaЯну 15, 2011     (0)

глада кво не прави...ми що не ходи бойко борисов наа лидъл...да види как пазаруват просяците...

margaritaЯну 15, 2011     (0)

не зная има ли по грозен магазин изобщо...

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив