Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Продадоха българския блок в Бон с 1 млн. евро отстъпка

Българската държава успешно се освободи от ненужен имот в германския град Бон и така попълни хазната с 2.4 млн. евро, съобщава БНР.

 
Става въпрос за част от бившия посолски комплекс в някогашната столица на Западна Германия. Имотът от дълго време е пустеещ.
 
Във Федералната република нашата държава продава още две сгради - на бившето търговско представителство в Бон и почивна база на Балтийско море.
 
"Българският блок" - така е известен бетонният комплекс с 30 жилища и подземен гараж на площ от повече от 3000 кв. м в квартала с посолствата в Бон. От август той е обявен за продан. България поиска за него 3.2 млн. евро. Договорът за продажба беше сключен доста бързо за стойност от 2 млн. и 400 хил. Въпреки че е по-малко от очакваното, това е добра цена, като се има предвид окаяното състояние на сградата - покривите са протекли, стените са обхванати от мухъл, във фундамента са проникнали корени на дървета.
 
На пазара за имоти в Бон все още се предлага сградата на бившето българско търговско представителство. За продажбата, както и на първата сграда е ангажирана утвърдената компания Лимбах Имобилиен. Виланд Мюнх, търговски директор на "Лимбах имобилиен КГ":
 
Имаше няколко предложения за покупка, но предлаганата сума беше твърде ниска. Българската държава иска 650 000 евро. Сега чакаме разрешение малко да намалим цената, защото тя е доста висока. Който купи сградата, ще трябва да инвестира в нея 2.5 млн. евро.
 
Вила на Балтийско море, която навремето дипломатите са ползвали за почивка, също е обявена за продан. Надеждата е, че до края на Новата 2011 година и двете ненужни сгради ще намерят купувач.
 
Източник: profit.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив