Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Продават имоти на частен публичен търг

Първи частен публичен търг, на който ще бъдат предложени за продажба няколко имота едновременно, ще се проведе в началото на март 2011 г. Подобна практика е масова в САЩ и Западна Европа, но у нас се организира за първи път.

 
Организатор на т.нар. първи лот от търгове е консултантската компания "Алмарк", специализирана в консултирането при покупко-продажби на недвижими имоти.
 
Предстоящият лот от търгове ще представлява единна процедура за продажба на няколко имота с явно наддаване, която ще се проведе в един и същи ден. Наддаването ще се организира за всеки имот поотделно.

Желаещите купувачи могат да се включат само с подаване на заявка за участие, което може да стане до два дни преди търга. Не се изисква предварителен депозит за участие.
 
Крайният срок за включване на оферти в лот-а е един месец преди неговото реализиране. Организаторите очакват до 12 февруари, когато е крайната дата за приемане на заявки, броят на офертите да достигне около 50.
 
Месец и половина преди предстоящия първи лот успешно е продаден един от имотите, за който е трябвало да се наддава. Новите си собственици е намерил двустаен апартамент в София до НДК, в тухлена кооперация от 60-те години, на 3-ти етаж, като купувачите са се възползвали от опцията "Купи преди търга".
 
Пазарът в момента е конкурентен, а продавачите с проблеми гонят срок за реализация, което създава най-добрия климат за продажба на търг. Веднъж включени в лот-а, офертите привличат интерес, който в кратки срокове се капитализира.
 
Най-новото ни предложение е "купи преди търга", което има за цел да осигури на добрите оферти бърза реализация. Така без отстъпление в цената, продавачът има висока за общото състояние на пазара ликвидност, коментира Георги Палпурин, консултант от "Алмарк".
 
Той припомня, че банките са се обединили около твърдението, че пикът на лошите кредити тепърва предстои. Според експерта това означава, че през 2011 г. всеки, който изпитва затруднения с изплащането на вноските си, ще трябва или да намери бърз начин за реализация на имота или да влезе в процедура на публична продан чрез съдия изпълнител.
 
Източник: econ.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив