Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Продават 15% от компания с четири мола у нас

Базираната в Холандия инвестиционна компания Kardan N.V. обяви, че смята да продаде дял от близо 15% в компанията за имоти Globe Trade Centre S.A (GTC), която развива редица проекти за търговски центрове у нас.

 
В момента холандската компания притежава дял от 43,14% в GTC чрез своето 100% дъщерно дружество GTC Real Estate Holding B.V. (GTC Holding).
 
Продажбата ще бъде осъществена чрез частно предлагане сред избрани институционални инвеститори. След предлагането GTC Holding ще притежава близо 28% от капитала на GTC.
 
Приходите от продажбата ще бъдат използвани от Kardan, за да увеличи своята финансова ликвидност, с цел реализацията на корпоративната стратегия, уточняват от компанията.
 
От Kardan казват, че ще запазят остатъчния дял в GTC, на който гледат като на „стратегическа дългосрочна инвестиция“, за период от поне още 15 месеца.
 
GTC е листната на Варшавската борса и специализира в развитието и управлението на проекти за бизнес и жилищни имоти в Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Тя има пазарна капитализация от близо 1,4 млрд. евро и портфолио от 2,4 млрд. евро.
 
У нас GTC има проекти за молове в Стара Загора, в Бургас, във Варна и в Русе. Наред с това тя бе обявила планове да изгради жилищен комплекс с 600 апартамента и площ от 61 хил. кв. м в близост до търговския си център в Бургас.
 
Източник: investor.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив