Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Приходите от нощувки с 4% ръст през четвъртото тримесечие

 

Приходите от нощувки в средствата за подслон и местата за настаняване през четвъртото тримесечие на 2010 г. са с 4,2% повече в сравнение с четвъртото тримесечие на 2009 г. и достигат 76,3 млн. лв., като приходите от реализираните нощувки от чужди граждани се увеличават с 5,6% до 36,9 млн. лв., показват данни на Националния статистически институт (НСИ).
 
През третото тримесечие приходите от нощувки нараснаха с 12,6% на годишна база до над 359 млн. лв.
 
През четвъртото тримесечие в страната са функционирали 2 117 средства за подслон и места за настаняване с над 10 легла - хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване.
 
Броят на стаите в тях е 70 хил., а на леглата - 152 хил. В сравнение със същия период на 2009 г. общият брой на средствата за подслон и местата за настаняване нараства с 3,1%, а на стаите и леглата в тях - съответно с 2,2% и с 0,4%.
 
Общият брой на реализираните нощувки във всички средства за подслон и места за настаняване през четвъртото тримесечие на 2010 г. нараства с близо 108 хил. (7,1%) в сравнение със същия период на 2009 г. и достига 1,617 млн.
 
През четвъртото тримесечие реализираните нощувки от български граждани в средствата за подслон и местата за настаняване са малко над 1 млн., като намаляват с 0,2% спрямо съответното тримесечие на 2009 г.
 
Източник: investor.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив