Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Пристанищен терминал в Бургас на концесия за 35 години

 

Правителството прие решение на днешното си заседание за откриване на процедура за предоставяне на концесия за услуга върху Пристанищен терминал Бургас Изток-2, съобщи правителственият пресцентър.
 
Предлага се максималният срок на концесията да бъде 35 години. Най-голяма тежест при избора на концесионер ще има предложението за годишно плащане за погасяване на вноските по заема на  „Пристанище Бургас" ЕАД към Японската банка за международно сътрудничество - с относителна тежест 55 на сто.
 
Инвестиционното предложение, съдържащо инвестиции в размер не по-малък от 12,46 млн. евро за първите 7 години от срока на концесията, ще има относителна тежест от 30 на сто. Този критерий включва и график за реализиране на инвестиционната програма, план за финансирането й и оценка на финансовия ефект на инвестициите върху потребителите.
 
Другите основни критерии при избора на концесионер ще бъдат: предложение за фиксираната и за променливата част на годишните концесионни плащания (с относителна тежест по 5 на сто); бизнес предложение (с относителна тежест 5 на сто).
 
Досега този терминал, който е за насипни товари, се ползваше основно за товарите на металургичния комбинат "Кремиковци", които са главно руди. След прекратяване на работата на "Кремиковци" обаче терминалът стана нерентабилен.
 
Основната цел на концесията е чрез привличане на частния бизнес в стопанисването на терминала да се вложат инвестиции в развитието на пристанищната инфраструктура и модернизация на техническите съоръжения и оборудване.
 
Източник: burgasinfo.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив