Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Премиерът иска да се насърчават енергоспестяващите технологии

Премиерът Бойко Борисов препоръча да се насърчат енергоспестяващите технологии, вместо държавата да мисли за създаването на нови енергийни мощности.


По време на откриването на завод за светодиоди край Годеч Борисов заяви, че ако се използват светодиоди, столицата ще харчи с 10-15 млн. лв. по-малко. При богослужението за откриване на предприятието премиерът беше поръсен със светена вода, с която намаза раненото при футболен мач чело.
 
Министър-председателят изрази надежда продукцията на предприятието, чието производство започва, да има голям пазар.
 
„И всички ние вместо да мислим как да изградим нови енергийни мощности, можем с подобни стъпки, намаляване на енергоемкостта и намаляване на течовете на електроенергия да спестим колкото един реактор на АЕЦ „Козлодуй“. В момента загубите по електропреносната мрежа и в домакинствата възлизат на около 1000 мегавата. Това значи, че един реактор работи за загуби“, коментира Борисов.
 
На церемонията присъства и вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов. Борисов го поздрави за новородената му дъщеря. „Да му е жива и здрава щерката София“, пожела министър-председателят.
 
Източник: dariknews.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив